رنگ بندی دکوراسیون خانه
پس از یک روز کاری سخت و یا حتی یک روز تعطیل در کنار خانواده اولین محلی که همه دوست دارند در آن حضور داشته باشند خانه است. از ابتدای تاریخ خانه محل آرامش بوده و تمام انسانها همیشه در تلاش بوده اند تا کاشانه هر چند کوچک خود را به زیبایی و با ترکیب رنگ دلخواه بیارایند و این موضوع از دغدغههای همیشگی بشر بوده است ؛ به همین دلیل با گذشت زمان راهکارهای جدیدتری برای چیدمان هر چه بهتر دکوراسیون خانه مطرح می شود.
در چیدمان خانه مسائل بسیار زیادی دخیل هستند که سبب زیبایی و دلنشینی محیط آن می شوند که یکی از آنها و شاید به جرأت بتوان گفت که مهمترین آن ها ترکیب رنگ در دکوراسیون خانه است ؛ چرا که بهترین و گرانترین اثاثیه و لوکسترین لوازم در بزرگترین خانهها اگر ترکیب رنگ متناسبی نداشته باشند جلوه و زیبایی خود را به کل از دست خواهند داد.
از طرفی اگر کمی با روانشناسی رنگها آشنا باشید قطعاً این موضوع را به خوبی میدانید که رنگها چه تأثیرات شگفت و معجزهآسایی بر روح و روان و خلق و خوی انسانها دارند. هرچند انتخاب رنگ برای وسایل منزل مسئلهای کاملاً سلیقهای است و به علایق و خواستههای فرد بستگی دارد اما رعایت برخی نکات به این هدف کمک شایانی خواهد کرد ؛ از این رو در این بخش قصد داریم تا با چند توصیه شما را در انتخاب بهترین ترکیب رنگها یاری کنیم.
چگونه رنگ مناسب برای دکوراسیون خانه انتخاب کنیم؟
در انتخاب ترکیب رنگ در دکوراسیون خانه متناسب بودن رنگ وسایل و محیط از جمله کفپوش ، دیوارها ، پرده ، کابینت و لوازم منزل ضروری است. علاوه بر این ، در انتخاب رنگ باید به سبک طراحی محیط ، نوع کاربری ، سن و جنسیت افراد ساکن و ابعاد خانه توجه داشت.
شاید در گذشته چندان شاهد استفاده از رنگهای روشن و به اصطلاح شاد در چیدمان خانهها نبودیم اما امروزه می توان گفت محدودیتی برای ترکیب رنگ دکوراسیون منزل وجود ندارد به شرط آنکه رنگهای انتخاب شده متناسب باشند. اولین نکتهای که در مورد ترکیب رنگها باید در نظر گرفت دستهبندی رنگها به دو گروه اصلی و فرعی و به کار بردن رنگهای مکمل در کنار یکدیگر است.
در این تقسیمبندی سه رنگ اصلی وجود دارد و باقی رنگها از ترکیب این سه رنگ اصلی به دست میآیند. زرد ، قرمز و آبی رنگهای اصلی هستند و رنگهای دیگر مانند نارنجی (ترکیب زرد و قرمز) ، سبز (ترکیب زرد و آبی) ، بنفش (ترکیب قرمز و آبی) و … رنگهای فرعی را تشکیل میدهند.
دانستن همین نکته کافی است تا بتوان هر رنگ را در کنار مکمل خود قرار داد. تشخیص مکمل رنگهای اصلی نیز با توجه به رنگهای فرعی که از ترکیب رنگهای اصلی به دست میآیند کار سادهای است. در واقع مکمل هر رنگ اصلی دو رنگ اصلی دیگر و ترکیب آن دو است. به عنوان مثال رنگ قرمز و زرد و ترکیب آنها یعنی نارنجی مکملهای رنگ آبی هستند.
انتخاب رنگ اولین قدم برای داشتن دکوراسیونی زیبا است. لوکسترین لوازم اگر ترکیب رنگ متناسبی نداشته باشند جلوه و زیبایی خود را از دست خواهند داد.
قانون ۶۰-۳۰-۱۰
در انتخاب ترکیب رنگ دکوراسیون منزل با پیروی از قانون ۶۰-۳۰-۱۰ یک ترفند حرفهای برای داشتن بهترین ترکیب رنگها در دکوراسیون خانه است. طبق این قانون هنگام انتخاب رنگها با این نسبت تقسیم میشوند:
۶۰ درصد رنگ قالب ، ۳۰ درصد رنگهای ثانویه و ۱۰ درصد رنگهای فرعی
برای توضیح بیشتر این مسئله یک کت و شلوار مردانه را در نظر بگیرید ، ۶۰ درصد از کل لباس را کت و شلوار ، ۳۰ درصد آن را پیراهن و ۱۰ درصد آن را کراوات تشکیل میدهد. اگر همین قانون را برای انتخاب ترکیب رنگها به کار ببریم دیوارها و کفپوش ۶۰ درصد ، اثاث و لوازمی مانند مبلمان ۳۰ درصد و چیزهای فرعیتر مانند گلدان ، مجسمۀ یا هر وسیلۀ تزیینی دیگر ۱۰ درصد از رنگ محیط را در بر میگیرد.
تغییر ابعاد خانه با ترکیب رنگ مناسب
بله درست است! با انتخاب مناسب رنگها میتوان ابعاد خانه را بزرگتر و یا کوچکتر جلوه داد. اگر خانه کوچکی دارید ، استفاده از رنگهای تیره در چیدمان توصیه نمی شود چرا که محیط را کوچکتر جلوه میدهد.
استفاده از رنگهای ملایم و روشن مانند سفید ، خاکستری ، سبز و آبی کمرنگ به خصوص برای زمینه محیط را بزرگتر جلوه میدهد. اما این بدان معنا نیست که نمیتوان از رنگهای شاد در دکوراسیون استفاده کرد بلکه کاملاً برعکس برای جلوه دادن به این رنگهای خنثی ، باید از وسایل رنگی استفاده کرد.
انتخاب رنگ زمینه خانه
دیوارها و کفپوش هر دو زمینۀ محیط محسوب می شوند و انتخاب هوشمندانه رنگ برای آنها سبب میشود تا دست شما در انتخاب رنگ برای سایر وسایل بازتر باشد. از همین رو بهتر است رنگی خنثی و ملایم برای آنها انتخاب کنید تا با سایر رنگها به راحتی هماهنگ و به اصطلاح سِت شود.
این رنگها لزوماً سفید یا خاکستری نیستند بلکه استفاده از سایر رنگها با تناژی ملایم همین کارکرد را برای شما خواهد داشت. ضمن آنکه استفاده از رنگهای تند مانند قرمز و نارنجی روی دیوارها شاید در نگاه اول جذاب باشد اما پس از مدتی آزاردهنده خواهد بود ، اما استفاده از این رنگها برای سایر وسایل مانند مبلمان در زمینهای خنثی جلوۀ بیشتری خواهد داشت.
رنگهای خنثی و ملایم در زمینه محیط را بزرگتر نشان میدهند و باعث جلوۀ بیشتر سایر اثاثیه میشوند.
رنگهای مناسب برای اتاقخواب
در انتخاب رنگ برای اتاقخواب دست شما بازتر است و میتوانید با علایق و سلیقۀ خود رنگها را در کنار هم بچینید اما رعایت برخی نکات در این زمینه نیز به شما در داشتن انتخابی بهتر کمک خواهد کرد.
اولین مسئله توجه به این نکته است که اتاقخواب محلی برای استراحت است و باید فضایی آرامشبخش داشته باشد. به همین منظور استفاده از رنگهای ملایم و آرام گزینۀ بهتری خواهد بود.
در مورد اتاقخواب جنسیت و سن نیز دخیل هستند. به طور مثال انتخاب رنگ سفید و صورتی ملایم برای اتاق یک پسر نوجوان برای او چندان خوشایند نخواهد بود. در حالی که صورتی رنگ موردعلاقۀ اغلب دخترهاست. پسرها نیز رنگهای تند و تیزی مانند قرمز ، آبی و نارنجی را ترجیح میدهند.
در مورد ترکیب رنگ اتاق زوجهای جوان نیز باید گفت که علیرغم محبوبیت رنگ قهوهای در انتخاب سرویس خواب تزیین اتاق با رنگ سفید ، تناژهای مختلف رنگ بنفش بهویژه یاسی و ترکیب آنها نیز علاوه بر زیبایی سبب ایجاد فضایی دلانگیز شده و به داشتن خوابی آسوده کمک میکند.
ترکیب رنگ صورتی و سفید را نیز فراموش نکنید. ترکیب این دو رنگ با یکدیگر علاوه بر ایجاد فضایی رمانتیک و زیبا با روحیات خانمها سازگارتر است.
رنگهای مناسب برای اتاق نشیمن
اتاق نشیمن اولین بخش خانه است که در معرض دید قرار دارد و اغلب بیش از سایر بخشهای خانه کاربرد دارد ؛ به همین جهت این بخش از خانه از اهمیت ویژهای برخوردار است. ترفندی که میتوان به کار برد سِت کردن بخشی از دیوار یا کفپوش با وسایل است. این ترفند دکوراسیون منزل را بسیار شیک و جذاب میکند. البته به شرطی که تناسب ترکیب رنگها رعایت شود.
اگر نمی دانید از کجا شروع کنید ، بهترین نقطه برای شروع انتخاب یکی از همین دوازده رنگ به عنوان رنگ اصلی است. انتخاب رنگ اصلی تا حد زیادی به نوع شخصیت و کاراکتر شما دارد. در تحقیقاتی که در دانشگاه وست مینستر انجام شده ، محققان دریافتند که به طور معمول کدام تیپ شخصیتی چه رنگی را انتخاب می کند. بعضی از آنها عبارتند از:
قرمز : هدف محور ، با اراده و مصمم
نارنجی : پر انرژی ، خوشحال
زرد : خوش برخورد و اجتمایی با کنترل در رفتار ، مجاب کننده
سبز : ذاتا همکار و مراقبت کننده
آبی : تحلیل کننده و منطقی ، محتاط
بنفش : تسلی دهنده ، باوقار و باشکوه
سفید : صلح طلب ، قوی در نظم بخشیدن
سیاه : خلاق اما محافظه کار
قهوه ای : عمل گرا ، بهترین تکمیل کننده در فعالیتها
جمعبندی
- همیشه سعی کنید وسایلی مانند فرش ، پرده یا تابلو را بهگونهای انتخاب کنید که دارای ترکیبی از رنگهای موجود در دکوراسیون خانه باشد.
- رنگها تأثیر فوقالعادهای روی روحیه و خلق و خوی انسانها دارند ، به همین دلیل از ترکیب رنگهای خنثی بدون همراهی یک یا چند رنگ شاد و روشن در دکوراسیون بپرهیزید.
- از ترکیب بیش از سه یا چهار رنگ در آرایهگری خودداری کنید چرا که شلوغ شدن محیط جلوۀ رنگها را از بین میبرد.
- اگر خانۀ کوچکی دارید از رنگهای تند و ترکیب چند رنگ در کنار هم خودداری کنید زیرا محیط را کوچک و خفه جلوه میدهد.
- بهتر است برای دیوارها و کفپوشها از رنگهای ملایم استفاده کنید تا سایر رنگها در محیط بیشتر جلوه کنند.
- یکی از راههایی که میتوان به محیطی با رنگهای سرد و خنثی روح بخشید استفاده از یک تابلو با ترکیب چند رنگ گرم است.
- برای اجرای یک ترکیب رنگ حرفهای در دکوراسیون از قانون ۶۰-۳۰-۱۰ استفاده کنید.
- شناخت رنگهای اصلی و فرعی و رنگهای مکمل و متضاد هریک در داشتن بهترین ترکیب رنگ در دکوراسیون بسیار مفید خواهد بود.
- هرچند برای دوری از یکنواختی و روح بخشیدن به محیط استفاده از چند رنگ در دکوراسیون خانه توصیه می شود اما به کار بردن بیش از حد رنگها و بدون ماهنگی آنها با یکدیگر سبب بی نظمی محیط و ایجاد احساس دلزدگی می شود.
دیدگاه خود را بنویسید